Frågor och svar

Här finner du svar på de vanligaste frågorna

Vi på bostadsnotisen bevakar samtliga först-till-kvarn och utlottnings lägenheter som inte kräver någon kötid för att söka. Samma minut som en lägenhet har blivit tillgänglig så meddelar vi dig direkt på mobilen och mailen. Genom att vara snabb med att söka lägenheterna som läggs upp så ökar du dina chanser till att få kontraktet.

Vi bevakar lägenheter som inte kräver någon kötid, studentlägenheter samt vanliga lägenheter. I stort sett alla lägenheter på vår hemsida är förstahandskontrakt.

Lägenheter utan kötid

Lägenheter utan kötid kan delas in i olika kategorier. Det vanligaste är utlottningslägenheter, där hyresvärden tar emot ansökningar under en viss tidsbestämd period och lottar sedan ut lägenheten bland de som har ansökt och uppfyller kraven.
En annan kategori kallas oftast Först-till-kvarn men kan även kallas lägenhet bums eller bostadssnabben m.m. Dessa lägenheter är lite mer sällsynta, och kräver att man är riktigt snabb. De är högst prioriterade i våra system så att du ska ha så goda chanser som möjligt att få dem.

Studentlägenheter

Studentlägenheter hyrs ut till studenter och kräver nästan alltid att man är inskriven på ett universitet med studier på minst 50%, men det kan variera. Man behöver även ibland vara medlem i en studentkår för att få söka. Studentlägenheter kan vara en egen lägenhet, ett rum i korridor eller inneboende.

Lägenheter i andrahand

Vi bevakar även lägenheter i andrahan, men du kan välja bort dessa genom Mina sidor om du inte är intresserad.

Lägenheter utan kötid kommer i olika kategorier. Det vanligaste är utlottningslägenheter, där hyresvärden tar emot ansökningar under en viss tidsbestämd period och lottar sedan ut lägenheten bland de som har ansökt och uppfyller kraven.
En annan kategori kallas oftast Först-till-kvarn men kan även kallas lägenhet bums eller bostadssnabben m.m. Dessa lägenheter är lite mer sällsynta, och kräver att man är riktigt snabb. De är högst prioriterade i våra system så att du ska ha så goda chanser som möjligt att få dem.

Ja, visst är det fantastiskt! Det är just därför vi har utvecklat den här tjänsten, så att alla som behöver och vill ha egen lägenhet ska kunna få det. Det finns många hyresvärdar runt om i landet som delar vår uppfattning och därmed inte tillämpar kösystem, vilket vi tycker är jättebra!

Lägenheterna är av samma kvalitét som resten av hyresmarknaden. Anledningen till att du kan få lägenheten direkt är för att hyresvärdarna inte vill att lägenheten ska stå tom, eller att de vill att alla ska ha en chans till att få lägenheten. Skulle du ändå inte vara nöjd med en lägenhet som du blir erbjuden kan du alltid tacka nej.

För att få en lägenhet så krävs det att du intresseanmäler på hyresvärdens hemsida, samt att du uppfyller hyresvärdens krav för uthyrning. Oftast har hyresvärdarna ett inkomstkrav på 2-4 gånger årshyran brutto. Om du inte uppfyller detta krav på egen hand och ska bo med någon annan kan du lägga till denne som medsökande för att nå upp till inkomstkravet.

För att ansöka om en ledig lägenhet behöver du bara följa länken som vi kommer att skicka till dig, och lämna intresseanmälan hos hyresvärden för de objekt du är intresserad av.

Ibland kan du behöva gå igenom en kort registreringsprocess genom att svara på några frågor, svara då gärna så utförligt som möjligt för att öka dina chanser till att få lägenheten.

Du behöver inte ha samlat några köpoäng från hyresvärdar för att söka lägenheter utan kötid. Du behöver bara lämna intresseanmälan hos hyresvärden för de objekt du är intresserad av.

Vissa hyresvärdar kräver att du går igenom en kort registreringsprocess genom att svara på några frågor.

Vi bevakar hyresvärdar i hela Sverige, men främst i områdena Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Ja, vi bevakar även studentlägenheter.

Allt du behöver göra för att komma igång är att skapa ett konto via vår bli medlem sida. Direkt när du har skapat ett konto får du tillgång till vår användarvänliga panel där du enkelt kan se vilka lägenheter som är tillgängliga, samt filtrera din sökning enligt dina behov och villkor.

En bevakning på bostadsnotisen.se kostar endast 199kr per månad. Om du vill lägga till sms-utskick så kostar det 59kr extra per månad.

Du behöver inte betala något för de enskilda lägenheterna, dock kräver de flesta hyresvärdar att man är registrerad för att kunna ansöka om en lägenhet, och av dessa så är det ytterst ett fåtal som tar en avgift för medlemsskapet.

Nej vi har ingen bindningstid. Så fort du avslutar ditt konto dras inga mer pengar och du har tillgång till kontot till slutet av perioden du tidigare har betalat för.

Ja, var 30:e dag förnyas din lägenhetsbevakning så att du inte ska gå miste om några lägenhetstips!

Bostadsnotisen.se hyr inte ut några egna lägenheter, vi förmedlar lägenheter från andra hyresvärdar

Du kan alltid kontakta oss här. Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar på helgfria vardagar.

Skippa bostadsköerna redan idag